dilluns, 15 de desembre del 2008

UDPV i Nacions Amunt

Hola amics!
El treball de recerca encetat fa anys ja comença a donar els primers fruits. En abril de 2007 a la Facultat de Dret de la Univeresitat de València va tenir lloc el III Congrés d'Estudis Personalistes i allí vaig tenir la possibilitat d'escriure una comunicació relacionada amb el meu tema d'investigació amb el títol: La UDPV i la qüestió nacional. Doncs bé, aquest darrer mes la Universitat de València ha publicat en un llibre aquelles comunicacions presentades junt a les del II Congrés. Es tracta d'un llibre extens, amb moltes participacions i amb una bona maquetació, allò més criticable seria la austeritat de la seua portada. Per a tots aquells interessats amb el tema vos escric la referència del llibre, esperant amés la vostra opinió sobre un article que al meu parer és molt interessant: Manuel Lanusse, Joan Alfred i August Monzon (ed.) Vida amunt i nacions amunt. Pensar el País Valencià en temps de globalització. València, Universitat de Valencià, 2008
Adeu
Lluís

Valencians, ja som aquí

Valencians i valencianes, ja som aquí...de nou!!
i hem vingut per a quedar-nos.
Per què això fou i no fou...el valencianisme?
degut al nostre interès pel nacionalisme valencià, motiu d'estudi al que li hem dedicat aquestos anys, evidentment no tant com la generació de 1940, vam tenir la possibilitat de fer la nostra primera conferència (gràcies a Jordi Maravilla, encara que nat a la digna vila d'Algemesí, també exiliat a Catalunya), en Carlet el 2007, al Casal Jaume I. I casulament aquesta xarrada duia per títol això fou i no fou...el valencianisme. Aquest sugerent encapçalament denotava la nostra intenció d'obrir un debat històric al voltant del que va ser el valencianisme polític durant la transició. A Carlet, vam centrar les nostres intervencions en dos partits diferents, la Unió Democràtica del País Valencià i el Partit Socialista del País Valencià. La nostra intenció ara en aquest bloc no quedarà lògicament circumscrita a aquests dos partits solament, també intentarem reflexionar de la trajectòria posterior del nacionalisme valencià tant en la transició com en la democràcia. Inclús parlarem del nacionalisme que hi ha en altres territoris.

D'ara endavant intentarem mantindre aquesta bitàcola el més al dia possible, tractarem de temes que ens interessen i que ens afecten com a joves i valencians. I també parlarem de temes relacionants amb la recerca acadèmica, sobretot la dedicada a l'estudi de les identitats nacionals.
Esperem que el viatge que comencem hui siga llarg i d'interès per a tots.